El Celler de Can Roca a mai primit acest titlu în 2013, în timp ce în 2014 liderul topului a fost desemnat Noma, din Copenhaga, un restaurant administrat de maestrul bucătar Rene Redzepi.
Anul acesta, Noma s-a situat pe locul al treilea.
El Celler de Can Roca este administrat de trei frați din Girona, Spania, din 1986, și a fost descris de reprezentanții revistei ca reprezentând „ospitalitatea la cel mai înalt nivel”.
Pe locul al doilea în topul de anul acesta s-a situat Osteria Francescana, din orașul italian Modena, iar locul al patrulea este ocupat de restaurantul Central din Lima.
Topul 5 al celor mai bune restaurante din lume este completat de Eleven Madison Park din New York.
Topul 10 este completat, în ordine, de Mugaritz din San Sebastian, Dinner by Heston Blumenthal din Londra, Narisawa din Tokyo, D.O.M din Sao Paulo și Gaggan din Bangkok.
În 2015, restaurantele europene domină primele 50 de locuri ale topului.
Topul 100 al celor mai bune restaurante din lume este alcătuit pe baza voturilor exprimate de peste 1.000 de experți internaționali, în rândul cărora se află maeștri bucătari și critici culinari.
De la înființarea în 2002, acest clasament, sponsorizat de San Pellegrino și Acqua Panna, a acordat titlul suprem unui număr de doar cinci restaurante.
În afară de El Celler de Can Roca și Noma, premiul a fost atribuit restaurantului spaniol El Bulli al lui Ferran Adria (închis de la sfârșitul anului 2011) de cinci ori (2002, 2006, 2007, 2008 și 2009), restaurantului californian The French Laundry al maestrului bucătar Thomas Keller (2003 și 2004) și restaurantului britanic Fat Duck administrat de Heston Blumenthal (2005).